Skip Ribbon Commands
Skip to main content
 

 WP_Header_Purple

 

Green area

Eco:Drive Fleet

Το Eco:Drive Fleet είναι μια ειδική έκδοση του eco:Drive για εταιρικούς στόλους. Το Eco:Drive Fleet βοηθά τους οδηγούς να οδηγούν με πιο υπεύθυνο και οικολογικό τρόπο. Αυτό το απλό και δωρεάν λογισμικό βοηθά να διαχειρίζεστε αποδοτικότερα τους στόλους σας και τους οδηγούς να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές έως και κατά 16%.

Από τη στιγμή που θα γίνει η εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μοντέλο Fiat εξοπλισμένο με Blue&Me™ ή/και UConnect, το Eco:Drive Fleet συγκεντρώνει στοιχεία κατευθείαν από το όχημα και τα αναλύει με στόχο έναν πιο οικονομικό τρόπο οδήγησης.

Αν έχετε την εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση τις λειτουργίες του eco:Drive απευθείας από το smartphone σας και να έχετε έναν eco-trainer πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να κάνετε αποδοτικότερο τον τρόπο που οδηγείτε και να παρακολουθεί την πρόοδό σας.

Στο Fiat 500L, το eco:Drive λειτουργεί LIVE! Μπορείτε να βλέπετε – σε πραγματικό χρόνο – όλες τις πληροφορίες για τον τρόπο που οδηγείτε (επιτάχυνση, αλλαγές ταχύτητας, ταχύτητα και επιβράδυνση κλπ.) που παράγει η εφαρμογή στην έγχρωμη οθόνη αφής 5” του αυτοκινήτου σας.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η σχεδίαση και η παραγωγή ενός σύγχρονου οχήματος περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες. Η Fiat πρωτοπορεί σε όλες: στους κινητήρες (MultiJet II τεχνολογίας Common Rail τρίτης γενιάς, MultiAir και TwinAir, στα εναλλακτικά συστήματα καυσίμου, φυσικού αερίου και LPG), στα κιβώτια ταχυτήτων (Dualogic, διπλού συμπλέκτη DDCT, AT9), στα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (ESP, ABS με EBD, σύστημα ευστάθειας AHS, Σύμβουλος Οδήγησης, Σύστημα Δυναμικής Οδήγησης, City Brake Control, Σύστημα Προειδοποίησης Εμπρόσθιας Σύγκρουσης, Blind Spot Assist, κάμερα οπισοθπορείας, καθώς και Σύστημα Παρακολούθησης της Πίεσης των Ελαστικών), στα συστήματα παθητικής ασφάλειας (αερόσακοι multistage επόμενης γενιάς, Ενισχυμένο Σύστημα Αντιμετώπισης Ατυχημάτων EARS, ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης και υποδοχείς για Isofix), καθώς και στην ποιότητα ζωής μέσα στο αυτοκίνητο (συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας, Blue & Me™, UConnect και Cruise Control).

Η Fiat προσφέρει και άλλες καινοτόμους οικολογικές-τεχνολογικές λύσεις, όπως το Start&Stop, που πλέον είναι διαθέσιμο στα περισσότερα μοντέλα της σειράς Euro 6. Όταν ο κινητήρας λειτουργεί στο ρελαντί και το αυτοκίνητο είναι στάσιμο, το σύστημα Start&Stop σταματά προσωρινά τον κινητήρα, μειώνοντας τη μέση κατανάλωση καυσίμου έως και 10% στην κίνηση και σε διαδρομές με πολλά φανάρια.

Ανακαλύψτε τις καινοτομίες μας

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Το όραμά μας είναι εκείνο που υπαγορεύει τις επιλογές που κάνουμε – κάθε μέρα. Μια ισχυρή επιχείρηση δεν ορίζεται μόνο από τα οικονομικά της αποτελέσματα. Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι άνθρωποι της FCA τη βοήθησαν με την αφοσίωσή τους να εξελιχθεί σε μια αυτοκινητοβιομηχανία με παγκόσμια παρουσία, ικανή να ανταγωνίζεται τους καλύτερους. Για τον Όμιλο, η επίτευξη ενός τόσο μεγάλου στόχου υπεύθυνα σήμαινε πάντα ότι όλα όσα κάνουμε έχουν ως πυρήνα τους τον άνθρωπο, τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον. Σημαντικά στοιχεία στη δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για όλους τους εμπλεκόμενους είναι η δέσμευσή μας στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων και περιβαλλοντικά ανώτερων προϊόντων και διαδικασιών, που συμβάλλουν στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο, και η εφαρμογή ενός διοικητικού μοντέλου που διασφαλίζει ότι οι αρχές της βιωσιμότητας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αναπτυξιακής διαδικασίας. Όλη μας η οργάνωση υπηρετεί με αφοσίωση τη φιλόδοξη αυτή πρόκληση, επειδή γνωρίζουμε ότι οι σημερινές πράξεις μας είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την επιτυχία των γενεών του μέλλοντος.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Το 2020 θα τεθούν σε εφαρμογή ακόμη πιο αυστηροί κανόνες για τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων. Ο στόχος είναι σίγουρα δύσκολος. Όμως, στο τμήμα έρευνας της FCA αρέσουν οι προκλήσεις. Ο τεχνολογικός οδικός χάρτης του Ομίλου θέτει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την εξεύρεση και ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που μπορούν να εφαρμοστούν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ο εν λόγω οδικός χάρτης λαμβάνει επίσης υπόψη μελλοντικά ευρωπαϊκά πρότυπα σε σχέση με τις εκπομπές και την κατανάλωση.
Το 2020 ο στόλος κάθε εταιρείας δεν θα πρέπει να εκπέμπει πάνω από 95 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο κατά μέσον όρο. Η επίτευξη του στόχου αυτού είναι μια πρόκληση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και το τμήμα έρευνας της FCA κινείται σε όλα τα μέτωπα: πρωτοπορώντας στην εξέλιξη παραδοσιακών κινητήρων, χρησιμοποιώντας ευρύτερα νέα καύσιμα (φυσικό αέριο και βιομάζα), αξιοποιώντας στο έπακρο τα ηλεκτρονικά συστήματα και τις μεταδόσεις και αναπτύσσοντας ένα υβριδικό μοντέλο συνδυάζοντας ηλεκτρικούς και θερμικούς κινητήρες. Στόχος είναι η δημιουργία ενός αυτοκινήτου με μηδενικές εκπομπές.


ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
Πρώτος ήρθε ο MultiAir, μετά ο turbo και η φιλοσοφία του «downsizing» που κορυφώθηκε με τον TwinAir. Τα τελευταία χρόνια, ο βενζινοκινητήρας έχει εξελιχθεί σημαντικά και, με τα γραμμάρια CO2 που εκπέμπει ο κινητήρας TwinAir, σήμερα είναι ήδη έτοιμος για την πρόκληση του 2020 - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα οχήματα της μικρής και της μεσαίας κατηγορίας. Οι ερευνητές της FCA δουλεύουν ήδη πάνω στον διάδοχό του, τον Fire MultiAir, ο οποίος θα κάνει την καύση ακόμη πιο αποδοτική, χρησιμοποιώντας νέους τρόπους ελέγχου. Και στον τομέα των ισχυρών κινητήρων, οι συνέργιες σε επίπεδο Ομίλου οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου κινητήρα που φαίνεται ότι χάρη στον MulitAir, το turbo, τον άμεσο ψεκασμό και την κατασκευή που επιτρέπει τη διαχείριση της καύσης σε στρώσεις, θα γίνει ο καλύτερος στην κατηγορία του λόγω της τεχνολογίας του.

DIESEL
Σε ό,τι αφορά δε το diesel, η πρόκληση για το 2020 – και νωρίτερα για το πρότυπο Euro 6 – είναι να καταφέρουμε να μειώσουμε τα νιτρικά οξείδια χωρίς να ανεβάσουμε υπερβολικά το κόστος ή να αυξήσουμε την κατανάλωση.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
Οι έρευνες της FCA καλύπτουν όλο το φάσμα των καύσιμων υλών και της ενέργειας, αναζητώντας συνεχώς βάσιμες εναλλακτικές λύσεις για τα παραδοσιακά καύσιμα. Αυτήν τη στιγμή, η πιο αξιόπιστη λύση είναι το φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο δεν είναι μόνο το φθηνότερο καύσιμο που υπάρχει, αλλά μπορεί να παραχθεί και από τα απόβλητα εκτροφείων ή απορρίμματα και, ως εκ τούτου, δεν βαραίνει στο ενεργειακό ισοζύγιο. Το 2014, η ηγετική θέση της FCA στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκε μία ακόμη φορά, αφού κυκλοφόρησαν περισσότερα από 56.000 οχήματα κινούμενα με φυσικό αέριο, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 55%. Από το 1997, ο Όμιλος έχει πουλήσει πάνω από 650.000 αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα με φυσικό αέριο.

CONDIVIDI IL NOSTRO IMPEGNO ECOLOGICO
 

 WP_Footer_Purple